Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss  |  tw

SZÉP Kártya szabálymódosítások és új szabályok

| SZÉP kártya | 2012-06-25

SzepKartyat.hu - SZÉP Kártya elfogadóhelyek

“Az alábbi cikkben (folyamatosan frissítve), azokat a SZÉP Kártyával kapcsolatos új szabályokat és szabálymódosításokat foglaljuk össze, amelyek nem csak a kártyabirtokosokat, hanem a SZÉP Kártya elfogadóhelyeket is közvetlenül érinti.

SZÉP Kártyát érintő szabálymódosítások és új szabályok

2012. június 21. – Fontos változás az utazási irodák tekintetében

A beindult balatoni szezon és előfoglalások közepette változtak a SZÉP Kártyával kapcsolatos szabályok, amik kellemetlen helyzetbe hozták az utazási irodákat!

A SZÉP Kártya felhasználhatóságának a Nemzetgazdasági Minisztérium általi módosítását követően nehéz helyzetbe kerültek az utazási irodák. Mivel a jövőben, szemben a szállodákkal és egyéb más szálláshelyekkel, csak is a szálláshely alszámlát (zsebet) terhelhetik, míg az étkezésre és a szabadidős tevékenységre fordítható keretet nem. A probléma, és a kellemetlenség leginkább azokat érinti, akik többnyire csak korlátozottan rendelkeznek készpénzzel, és csak a helyszínen szembesülnek azzal, hogy az utazási irodákon keresztül foglalt szállásukért nem fizethetnek majd a vendéglátás és a szabadidő alszámlák terhére.

A bekövetkezett változásról az utazási irodák el is kezdték tájékoztatni, a tőlük szállást igénylőket, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket.

Az utazási irodák ezért azt javasolják a tőlük szállást foglalóknak, hogy csoportosítsanak át a másik kettő alszámláról keretet a szálláshely alszámla javára. Az alszámlák közötti átcsoportosítást a munkaadó kezdeményezheti a kártyakibocsátónál, ami esetenként akár több hetet is igénybe vehet, ezért ezt mindenképpen kalkuláljuk bele. Az átcsoportosítás kapcsán fontos még megemlítenünk, hogy az az alszámla, amelyről az összeget átkérjük, az a művelet elvégzése alatt zárolva lesz, és nem tudjuk majd felhasználni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
SZÉP Kártya szabálymódosítások és új szabályok, 4.0 out of 5 based on 1 rating

     

Print Friendly, PDF & Email

Szponzorált hirdetések

Az űrlap használatával szóljon hozzá!

*

Legújabb blog bejegyzések

Bejegyzések értékelése

    No results.

Hirdetések értékelése

    No results.

Szponzorált hirdetések

kép szöveg