Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss  |  tw

SZÉP Kártya elfogadóhellyé válás folyamata

| SZÉP kártya | 2012-09-26

SzepKartyat.hu - SZÉP Kártya elfogadóhelyek

„Az elmúlt hetekben, főleg a nyári szezon lecsengése után, nagyon sokan kerestek meg bennünket a SZÉP Kártya rendszeréhez való csatlakozással. Gondoltuk készítünk egy könnyen áttekinthető összefoglalót, amivel hozzájárulhatunk talán valamelyest a rugalmasabb csatlakozáshoz.”

Hogyan válhatok SZÉP Kártya elfogadóhellyé?

Az alábbi cikkünkben részletesen ismertetjük a SZÉP Kártya elfogadóhellyé válás folyamatát, mindhárom kártyakibocsátó (OTP, MKB, K&H) esetében, az online/offline csatlakozástól kezdve egészen a szerződéskötésig.

Elsőként mindenképpen érdemes arról tájékozódni, hogy a szolgáltatást nyújtó rendelkezik-e azokkal az 55/2011. (IV. 12.) Kormányrendeletben is előírt feltételekkel, amelyek a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya) elfogadásához szükségesek. Ehhez érdemes áttekinteni a SZÉP Kártya szolgáltatásairól és alszámláiról készült cikkünket, melyben a támogatott tevékenységi köröket TEÁOR számok alapján tüntettük fel.

Nagyon fontos!

Ha mindegyik kártyakibocsátó SZÉP Kártyáját el szeretné fogadni, akkor mindegyikkel (OTP, MKB, K&H) külön-külön is szerződést kell kötnie, de az elfogadáshoz csak egyetlen POS terminált kell telepítetnie, vagy átalakítatnia!

Ez más, mint az Üdülési csekk:

Sokan hiszik azt az új cafeteria elemről, hogy ugyan úgy működik, mint az Üdülési csekk, és csak néhány technikai újításban különbözik elődjénél. Ez súlyos tévedés. Korábbi Üdülési Csekk vs. SZÉP Kártya cikkünkben rávilágítottunk mindkét cafeteria elem előnyére és hátrányára, illetve említést tettünk azokról a horgászboltokról is, amelyek valószínű, hogy egyszerű félreértésből kerültek csak bele a SZÉP Kártya rendszerébe, mivel korábban tevékenységüket (horgászbérlet és napijegy árusítása) támogatta az Üdülési csekk is.

 

OTP SZÉP Kártya elfogadóhellyé válás folyamata:

Az OTP Bank, az OTP SZÉP Kártya elfogadóhellyé válás folyamatát 7 egyszerű lépésben tette lehetővé honlapján, amelyek a következők:

1. Rögzítse be céges / egyéni vállalkozói / magánszállásadói adatait az alábbi linken: adatok berögzítése

Az adatok során a cég / egyéni vállalkozó / magánszállásadó nevén kívül kötelezően meg kell adni az adószámot, a székhelyt, a levelezési címet, a bankszámlaszámot, és a kapcsolattartó adatait.

2. Válassza ki, mely SZÉP Kártya utalványtípust (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) kívánja elfogadni.

A szálláshely szolgáltatás esetében mindhárom alszámla felhasználásra kerülhet, de kivételt képez ez alól az új szabályok értelmében azok az utazási irodák, melyek szálláshely közvetítéssel is foglalkoznak, mivel a Nemzetgazdasági Minisztérium általi módosítást követően, csak is a szálláshely alszámlát (zsebet) terhelhetik meg, míg az étkezésre és a szabadidős tevékenységre fordítható keretet nem.

3. Adja meg a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadásához szükséges adatokat (elfogadóhelyi adatok, elfogadni kívánt utalványtípusok).

4. Válasszon elfogadási módot (POS terminál, OTPdirekt webshopos, internetes vagy telefonos).

Amennyiben az elfogadóhely már rendelkezik OTP POS terminállal, azon POS terminál(ok) azonosító számára van szükség, amelyet/amelyeket Széchenyi Pihenő Kártya elfogadásra kívánja használni. Ha OTPdirekt webshopos, SZÉP portálon internetes vagy telefonos elfogadást szeretne, válassza ki azt az opciót.

5. Érvényesítse a szerződését.

6. A szerződést nyomtassa ki két példányban, és írja alá, továbbá csatolja hozzá a szükséges mellékleteket:

 • minden esetben a bankszámlaszerződés másolatát vagy a bankszámlakivonat másolatát vagy a bankszámlakivonat fejlécének másolatát, és

– cég esetében a cégkivonat és aláírási címpéldány másolatát,
– egyéni vállalkozó esetében az egyéni vállalkozói engedély másolatát,
– magánszállás esetén magánszállásadói engedély másolatát

7. Az aláírt szerződéseket postai úton küldje el az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. részére (az 1243 Budapest, Pf.: 564. címre).

A szerződés postai beérkezését követően az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. rögzíti az adatokat az elfogadóhelyi nyilvántartásban, és aláírást követően postai úton visszaküldi az Ön szerződéspéldányát.

 

MKB SZÉP Kártya elfogadóhellyé válás folyamata:

Amennyiben szeretne az MKB Bank szolgáltató partnere lenni, mint MKB SZÉP Kártya elfogadóhely, akkor a szerződéskötéshez kövesse az alábbi pontokat:

1. Töltse le az alábbi linken található szerződést (pdf): szerződés az MKB SZÉP Kártya elfogadásáról

2. Nyomtassa és töltse ki, majd két példányban (a szükséges mellékletek csatolásával) eredeti példányban küldje el az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft., alább feltüntetett levelezési címére:

MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft.
1821 Budapest (kiemelt postafiókcím, egyéb más adat feltüntetése nem szükséges)

Ügyfélszolgálati elérhetőségek:

Telefon: (1) 268 7272
E-mail: szolgaltato[kukac]mkbszepkartya[pont]hu

Közlemény:

A K&H, az UniCredit, az Erste, a Takarékbank és az OTP Bank által kihelyezett terminálok is képesek elfogadni az MKB SZÉP Kártyát. Fontos azonban tudni, hogy ezek a banki terminálok ténylegesen csak akkor fogadják el az MKB SZÉP Kártyát, ha a terminált használó szolgáltató (kereskedő) kártyaelfogadói szerződést kötött az MKB SZÉP Kártya kibocsátójával és a terminál adatait lejelentette.

 

K&H SZÉP Kártya elfogadóhellyé válás folyamata:

Amennyiben a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011.(IV.12.) Kormányrendelet szerint SZÉP Kártya elfogadásra alkalmas, akkor K&H SZÉP Kártya elfogadási szerződést kell kötnie, melyet kitöltve és cégszerű aláírással ellátva a kiegészítő dokumentumok kíséretében kell eljuttatnia a K&H Bank részére.

1. Töltse le a K&H SZÉP Kártya elfogadási szerződés csomagjához tartozó alábbi dokumentumokat:

A szerződéshez az alább feltüntetett dokumentumok csatolandók:

társas vállalkozás esetén:

– aláírási címpéldány
– 30 napnál nem régebbi cégkivonat

magánszemély esetén:

– személyi igazolvány vagy egyéb fényképes igazolvány fényképet és aláírást tartalmazó oldalának másolata
– lakcímkártya lakcímet tartalmazó oldalának másolata
– szállásadó tevékenység folytatása esetén önkormányzati szállásadói engedély másolata

magánvállalkozás esetén:

– személyi igazolvány vagy egyéb fényképes igazolvány másolata
– lakcímkártya másolata
– másolat vállalkozói igazolványról vagy igazolás egyéni vállalkozói nyilvántartásba vételről

2. Nyomtassa és töltse ki a K&H SZÉP Kártya elfogadási szerződést, és cégszerű aláírással ellátva a fentebb feltüntetett kiegészítő dokumentumok kíséretében juttassa el a K&H Bank alább feltüntetett levelezési címére:

K&H SZÉP Kártya
1851 Budapest (kiemelt postafiókcím, egyéb más adat feltüntetése nem szükséges)

Ügyfélszolgálati elérhetőségek:

Telefon: (1) 335 3355
E-mail: szolgaltato.szepkartya[kukac]kh[pont]hu

A K&H SZÉP Kártya elfogadói szerződést csak abban az esetben tudják a rendszerben rögzíteni és aktiválni a K&H SZÉP Kártya elfogadók körében, amennyiben az ehhez szükségesek dokumentumok pontosan és hiánytalanul kerülnek kitöltésre és megküldésre.

Néhány SZÉP Kártya elfogadóhely a teljesség igénye nélkül:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)
SZÉP Kártya elfogadóhellyé válás folyamata, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

      

Print Friendly, PDF & Email

Szponzorált hirdetések

Egy hozzászólás - “SZÉP Kártya elfogadóhellyé válás folyamata”

 1. Tisztelt Címzett!
  Én fényképkidolgozással is foglalkozó egyéni vállalkozóként gyakran találkozom családi utazás vagy szabadidős és sport tevékenység közben készített fényképfelvételek nyomtatása, előhívása iránti kéréssel.
  A véleményem szerint ez könnyen kapcsolható lenne ez a SZÉP kártya körbe, amibe lépve én is elfogadhatnám azt. Hiszen az egészségmegőrzés, családépítés is célja lehetett a SZÉP kártya létrehozásának. A fényképkidolgozás a TEÁOR számok körében viszont nem szerepel.
  Tisztelettel kérem válaszukat, véleményüket a kérdésben.
  üdvözlettel
  Garai Zoltán Attila

Az űrlap használatával szóljon hozzá!

*

Legújabb blog bejegyzések

Bejegyzések értékelése

  No results.

Hirdetések értékelése

  No results.

Szponzorált hirdetések

kép szöveg