Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss  |  tw

Vegyünk jegyet a Szép Kártyánkkal!

| SZÉP kártya | 2012-05-25

SzepKartyat.hu - SZÉP Kártya elfogadóhelyek

 

Használjuk jegyvásárlásra a Szép Kártyánkat!

Bár kétségtelen, hogy a munkavállalók többsége még csak étkezésre használja Szép Kártyáját, a nyár közeledtével egyre több szállásfoglalást is bonyolítanak az új cafeteria elemmel. Mivel a Széchenyi Pihenő Kártya célja az üdülés és rekreáció elősegítése, egyre bővül azoknak a szolgáltatásoknak és termékeknek a köre, melyeket fizethetünk a számláról.

A törvényalkotók úgy határoztak, hogy a kulturális jellegű szolgáltatások körében engedélyezik a belépőjegyek megváltását is a szabadidős (rekreációs) alszámla terhére. Ez azt jelenti, hogy a fesztiválok, múzeumok vagy akár színházi előadások, sőt koncertek belépőjegyeit is megválthatjuk a SZÉP Kártyára kapott kerettel. A rendszer ráadásul már be is tudott mutatkozni egy nagy rendezvényen. S bár még nem fogadják el mindenhol, úgy tűnik, igény lenne rá.

Ezt bizonyították a Dóm téren megrendezésre kerülő Szegedi Szabadtéri Játékok, melyekre Szép Kártyával is meg lehetett váltani a jegyet magunknak, családunknak és barátainknak. A szervezők szerint a várakozásokon felül teljesített a pihenőkártya: érezhetően többen vettek részt a rendezvényen, melyet ugyanúgy sújt a nehéz gazdasági helyzet, mint más ágazatokat. Nagyon sokan fogadták örömmel, hogy az adókedvezménnyel kapott kártyaegyenlegüket felhasználhatják a szabadtéri játékokon.

Úgy tűnik, hogy a Szép Kártya dacára a negatív jóslatoknak vagy a kezdeti nehézségeknek, szépen kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket és képes betölteni azt a feladatot, amelyért megalkották. Míg korábban sokan sajnálták a pénzt egy-egy musicalre vagy operajegyre, addig most kihasználják ezt a többletlehetőséget.

Bár még előfordulhat, hogy néhány vállalkozás nem tudja az összes Szép Kártyát elfogadni, mivel akadhat még gond a különböző kibocsátó bankrendszerek közti kommunikációban, ezt egyrészt folyamatosan javítják, másrészt az érintett bankok közlése szerint a különböző fesztiválokra való jegyvásárlásnál mindannyiuk kártyáját használhatjuk.

Összesen csak arra kell figyelnünk, hogy legyen Szép Kártyánk szabadidő alszámláján megfelelő fedezet, mivel erről az alszámláról fizethetjük a koncertbelépőket, színházjegyeket stb. A cél az, hogy a most kifutó Üdülési Csekket elfogadó valamennyi helyen, így akár fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken is legyen érvényes az új cafeteria, a Szép Kártya is.

Programok és rendezvények, amelyek jegyvásárlásaihoz felhasználhatjuk a SZÉP Kártyát:

 • Balaton Sound, Zamárdi (Balaton déli part)
 • Sziget Fesztivál, Budapest (Óbudai Hajógyári-sziget)
 • VOLT Fesztivál, Sopron
 • Hegyalja Fesztivál, Rakamaz-Tokaj
 • FEZEN Fesztivál, Székesfehérvár (MÁV Előre pálya)
 • EFOTT Fesztivál, Velence (Velencei-tó partján)
 • Pannónia Fesztivál, Szántód (Szántódpuszta)
 • Rockmaraton Fesztivál, Pécs (Malomvölgyi Arborétum)
 • Budapesti Nyári Fesztivál, Budapest (Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpad)
 • Szegedi Szabadtéri Játékok, Szeged (Dóm tér)

 

Brüsszel vizsgálná a Szép Kártyát:

Eközben uniós eljárás indult a kártyákkal kapcsolatban. Brüsszel azt vizsgálja, hogy összefér-e a nemzetközi rendelkezésekkel, hogy a kártyakibocsátóknak banki háttérrel kell rendelkezniük, valamint jogtalan hátrányt szenvednek-e a külföldi vállalkozások, mikor magyarországi fióktelepeiken nem fogadhatják el a Szép Kártyát. Az Európai Unió vizsgálja, hogy valóban szociális és nem kereskedelempolitikai célú a kártyák működése, valamint nem épít-e állami monopóliumot.

Bárhogyan is, a munkavállalók – úgy tűnik legalábbis – elégedettek kártyáikkal, hiszen az előzetes várakozásokon felül, már több mint félmillióan kértek és kaptak Szép Kártyát.

Néhány SZÉP Kártya elfogadóhely a teljesség igénye nélkül:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Vegyünk jegyet a Szép Kártyánkkal!, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

      

Print Friendly, PDF & Email

Szponzorált hirdetések

Az űrlap használatával szóljon hozzá!

*

Legújabb blog bejegyzések

Bejegyzések értékelése

  No results.

Hirdetések értékelése

  No results.

Szponzorált hirdetések

kép szöveg